Når konflikten topper

Hvad er det egentligt, der sker, når der opstår konflikter på jobbet? Og hvordan løser vi dem bedst? Konflikttrappen er et redskab til at forstå og løse den konflikt, du står i.

1. Uenighed

Du og din kollega har forskellige holdninger og interesser i forbindelse med en opgave, I skal løse. Der opstår spænding mellem jer.

2. Det er din skyld!

I er begge overbeviste om, at kollegaen er selve problemet. Jeres forhold begynder at blive dårligt. I misforstår og tvivler på hinandens motiver.

3. Problemet vokser

Nye problemer og gamle sager dukker op. Jeres samtaler begynder ofte sådan her: ”Du er også altid…” eller ”Du gør aldrig…”

4. Dialogen forsvinder

I hører ikke rigtigt efter, hvad den anden siger. Ord bliver misforstået med vilje. Til sidst kan I ikke længere snakke med hinanden – kun om hinanden.

5. Sort og hvidt

Den oprindelige konflikt betyder ikke noget længere. Det hele er sort og hvidt. Det handler kun om at have ret – eller ikke at have ret. I er blevet hinandens fjender.

6. Som fjender i krig

Vreden har overtaget. I fører nu åben krig. Målet er simpelt – at skade modparten. Alle midler tages i brug. Til sidst også psykisk og fysisk vold.

7. Klimaks

I kan ikke holde synet af hinanden ud. I kan ikke være i nærheden af hinanden, hverken i samme rum eller under samme tag. Konflikten har nået sit klimaks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *